1. We are not accepting any new account registrations at this time.

Alt-N MDaemon Email Server Discussion

Discussion in 'News, Freeware, Open Source and Discussions' started by r45, Mar 11, 2019.

  1. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
    All discussion about Alt-N MDaemon Email Server will be here.
     
    fwhdannyster likes this.
  2. Ro

    Robert2000 Registered User

    Joined:
    Jan 22, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Hey maybe you guys can help with this problem,

    Even though my server has a 100mbit transfer rate, Mdaemon pop3 never goes faster than 30kbps, which causes users to download email really slowly, anyway to fix this? throttling is disabled.

    I have no idea what kind of router I'm using since this is a VPS if I do the speedtest.net I get 100mbps which is ok.

    Thanks.
     
  3. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
    If you got 100mbps to speedtest.net directly from the machine where MDaemon has installed that's good, but that test not use the same port as port address used by pop3.

    You must check if user accessing the server from outside using webmail has same issues? If not, that mean the problem come from pop3 port (110).

    Check, is there any limitation in firewall for that port, if everything ok (meant no limited access to pop3 port) then you must check the rounter in your environment like mentioned by @nugeesky.

    If you host the VPS service you used, you must consult with your provider.
     
  4. nu

    nugeesky Registered User

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    18
    Likes Received:
    12
    most likely is CISCO, especially Cisco using ASA module for large scale VPS by default port smtp:25 pop3:110 and others are inspect unless turn off by Admin.
     
  5. ic

    icu2l8 Registered User

    Joined:
    Apr 18, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    MDaemon 18.5.3 - March 15, 2019
    SPECIAL CONSIDERATIONS
    [16456] Hosted email options with MDaemon Private Cloud are now available. To learn more, please visit: http://www.altn.com/Products/MDaemon-Private-Cloud/.

    CHANGES AND NEW FEATURES
    • [21424] Updated to MDaemon Connector version 5.6.2
    FIXES
    • [21312] fix to Webmail - Warn on Missing Attachments always warns in German
    • [21278] fix to Webmail - LookOut and WorldClient themes - Using "Add to Contacts" option causes Russian names to be corrupted
    • [21337] fix to Webmail - Attached EML files do not open up in a new tab when you click on them
    • [21350] fix to ActiveSync - When disabling ActiveSync for a secondary domain via Domain Manager, it disables it for the primary domain instead
     
  6. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
    Not much crucial changes in this version.
    Are we need to upgrade to this version?
    I think just [21337] and [21350] may important.
     
  7. ic

    icu2l8 Registered User

    Joined:
    Apr 18, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Maybe wait a month or two, before starting working on a patch. next one will be 18.6 or 19.0 ?
     
    tester_002 likes this.
  8. ap

    apolon18 Registered User

    Joined:
    Mar 21, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I need enable Mdaemon Private Cloud but hiden.
    [​IMG]
     
  9. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
  10. Ro

    Robert2000 Registered User

    Joined:
    Jan 22, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    I have another very important question.

    I know clamav, content filter, antispam, spf and dkim checks are working perfectly.

    Now the thing is, that only works when someone actually connects to your server to send you a email.

    But in the case of multipop, nothing gets passed through any security settings, is there a way to implement this? Otherwise anything that comes through multipop just passes right through even if it's a huge virus.

    Thanks.
     
  11. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
    I think that's why they create 'Security Gateway'
     
  12. mc

    mcrook Registered User

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Having issues with activesync mobile device manager.... says its registered but its not working and grayed out.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
    Which edition (x86 or x64)?
    I'll check soon.

    Update: All working like mentioned by @TavoT
     
    Last edited: Mar 28, 2019
  14. mc

    mcrook Registered User

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    x86
    I haven't checked the x64 yet....
     
  15. TavoT

    TavoT Registered User

    Joined:
    Oct 30, 2018
    Messages:
    39
    Likes Received:
    331
    You either did a wrong patching or your license file is bad. I'm using x86 version and works fine;

    [​IMG]

    Check the log for active sync plugin and see if there's something on it
     
  16. mc

    mcrook Registered User

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    <UsageResponse>
    <Key>h04qQbZbODT+jjHbEQCFEw==</Key>
    <DateTime>2016-12-07T00:00:00Z</DateTime>
    <Next>2055-12-07T00:00:00Z</Next>
    <RemoteIP>127.0.0.1</RemoteIP>
    <PCID>00155D2A2107:58a46c6659e841388f13bccfe8749665</PCID>
    <Product>
    <Product>MD</Product>
    <UsageKey>0000000-0000000-0000000-0000000-0000000</UsageKey>
    <SerialNumber>0000000-0000000-0000000</SerialNumber>
    <Language>en</Language>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Domains>0</Domains>
    <Gateways>0</Gateways>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Device>0</Device>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2018-04-17</StartDate>
    <EndDate>3055-09-29</EndDate>
    <Deactivate>3055-09-29</Deactivate>
    <CurrentVersion>
    <Version>18.5.3</Version>
    <x86>1</x86>
    <ReleaseDate>2019-03-15</ReleaseDate>
    </CurrentVersion>
    </Product>
    <Plugin>
    <Product>AS</Product>
    <UsageKey>0000000-0000000-0000000-0000000-0000000</UsageKey>
    <SerialNumber>0000000-0000000-0000000</SerialNumber>
    <Language>en</Language>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Domains>0</Domains>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Device>0</Device>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2018-04-17</StartDate>
    <EndDate>3055-09-29</EndDate>
    <Deactivate>3055-09-29</Deactivate>
    <CurrentVersion>
    <Version>18.5.3</Version>
    <x86>1</x86>
    <ReleaseDate>2019-03-15</ReleaseDate>
    </CurrentVersion>
    </Plugin>
    <Plugin>
    <Product>AV</Product>
    <UsageKey>0000000-0000000-0000000-0000000-0000000</UsageKey>
    <SerialNumber>0000000-0000000-0000000</SerialNumber>
    <Type>STD</Type>
    <Users>0</Users>
    <Domains>0</Domains>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Device>0</Device>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2018-04-17</StartDate>
    <EndDate>3055-09-29</EndDate>
    <Deactivate>3055-09-29</Deactivate>
    <CurrentVersion>
    <Version>18.5.3</Version>
    <x86>1</x86>
    <ReleaseDate>2019-03-15</ReleaseDate>
    </CurrentVersion>
    </Plugin>
    <Plugin>
    <Product>OC</Product>
    <UsageKey>0000000-0000000-0000000-0000000-0000000</UsageKey>
    <SerialNumber>0000000-0000000-0000000</SerialNumber>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Domains>0</Domains>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Device>0</Device>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2018-04-17</StartDate>
    <EndDate>3055-09-29</EndDate>
    <Deactivate>3055-09-29</Deactivate>
    <CurrentVersion>
    <Version>5.6.2</Version>
    <x86>1</x86>
    <ReleaseDate>2019-03-15</ReleaseDate>
    </CurrentVersion>
    </Plugin>
    </UsageResponse>


    as for files i copied them from folder to folder over writing each one.
     
  17. Ma

    Markat Registered User

    Joined:
    Dec 12, 2004
    Messages:
    83,354
    Likes Received:
    502,171
    I have moved this topic to All Dev/Discussions
     
  18. r45

    r45 Registered User

    Joined:
    Jan 17, 2018
    Messages:
    320
    Likes Received:
    5,223
    Your license.xml format, where it come from?
    Try this one, hope it works :

    <UsageResponse> <Key>xexFYy7Fb=LspcwexFgSPNPzpyM1pWSELrS5puPm5uN5SWXNXrYsadSdPv+8PN1YI=LioSgho9LgBd1sof0W1cwAdNPhLO7m5NX7UvvrPzlvxcPcBfl5aOY=oOgvsxMuXd57dr7uxFH7UuPcxexFYfpNXrYhDrgsofwL1fKeXnMIpNvrPc57Uv7GxONhBSvNXrY8BvMKoxMsU+g8bNgLUFK1LfN1aNKWxnNvBx7KXdYVPSKeDrNQPuPIB9NLxon6dvWIB9pWLySDYORmbuSFU4PfB+15LfPvXoMXBu+vxzwDYNv6x9Z7pN+1I4wKXH22==</Key>
    <DateTime>2019-02-13T22:17:52Z</DateTime>
    <Next>2099-02-12T22:53:04Z</Next>
    <RemoteIP>127.0.0.1</RemoteIP>
    <PCID>blank</PCID>
    <Product>
    <Product>MD</Product>
    <UsageKey>5V5BV8A-REMV6P8-DHVV7YQ-WFLWV5K-R45@B4A</UsageKey>
    <SerialNumber>R9TGRWC-BT84ADQ-R45@B4A</SerialNumber>
    <Language>en</Language>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Domains>0</Domains>
    <Gateways>0</Gateways>
    <Device>0</Device>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2019-03-15</StartDate>
    <EndDate>2099-03-15</EndDate>
    <Deactivate>2099-03-15</Deactivate>
    <CurrentVersion>
    <Version>18.5.3</Version>
    <x64>0</x64>
    <ReleaseDate>2019-03-15</ReleaseDate>
    </CurrentVersion>
    </Product>
    <Plugin>
    <Product>AV</Product>
    <UsageKey>SingleInstallerFeature</UsageKey>
    <SerialNumber>R9TGRWC-BT84ADQ-R45@B4A</SerialNumber>
    <Language>en</Language>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2019-03-15</StartDate>
    <EndDate>2099-02-12</EndDate>
    <Deactivate>2099-02-12</Deactivate>
    </Plugin>
    <Plugin>
    <Product>OC</Product>
    <UsageKey>SingleInstallerFeature</UsageKey>
    <SerialNumber>R9TGRWC-BT84ADQ-R45@B4A</SerialNumber>
    <Language>en</Language>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2019-03-15</StartDate>
    <EndDate>2099-02-12</EndDate>
    <Deactivate>2099-02-12</Deactivate>
    </Plugin>
    <Plugin>
    <Product>AS</Product>
    <UsageKey>SingleInstallerFeature</UsageKey>
    <SerialNumber>R9TGRWC-BT84ADQ-R45@B4A</SerialNumber>
    <Language>en</Language>
    <Type>PRO</Type>
    <Users>0</Users>
    <Active>1</Active>
    <Trial>0</Trial>
    <Beta>0</Beta>
    <Data>1</Data>
    <StartDate>2019-03-15</StartDate>
    <EndDate>2099-03-15</EndDate>
    <Deactivate>2099-03-15</Deactivate>
    <LastValidVersion>
    <Version>18.5.3</Version>
    <ReleaseDate>2019-03-15</ReleaseDate>
    </LastValidVersion>
    </Plugin>
    </UsageResponse>
     
  19. mc

    mcrook Registered User

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I got it from an old version 16.5 I think, anyways, I couldn't figure it out but that seemed to do the trick! you are truly a hero! Thank you!
     
  20. TavoT

    TavoT Registered User

    Joined:
    Oct 30, 2018
    Messages:
    39
    Likes Received:
    331
    License dates and versions on it probably caused the plug-in to stop working. That's why I always ask for a new trial license for every update so they are always fresh, as we discussed earlier @r45